Homepage Header4400x1130

Beskyttet liv på veien siden 1966

For 50 år siden introduserte Britax selskapets første beltesystem for barn. Det var 60-tallet og Britax var Storbritannias – og på den tid også Europas – ledende OEM-leverandør av sikkerhetsutstyr for bruk i biler; inkludert bremser, sikkerhetsseler, lystilbehør og hjelmer.


Britax og dets datterselskaper hadde bygget opp et rykte i etterkrigstidens Europa, hvor behovet for sjåfør- og passasjersikkerhet ble tydelig etter utstrakt bruk og aksept av setebelter i fly under krigen.

50 years images12

Selskapet ble en av de første til å erkjenne dette behovet, og introduserte produksjonen av setebelter for kjøretøy.


På 60-tallet ble Britax og dets datterselskaper store leverandører til ledende bilmerker i Europa, inkludert Volkswagen, Opel og Audi.

50 years images13

Det som gjorde at Britax skilte seg ut, var selskapets ledende kvalitetskontroll og prosesser som særlig omfattet fysiske tester for styrke og holdbarhet.


Som en sentral bidragsyter innen utviklingen av verdens første sikkerhetsstandarder for setebelter – 1960-tallets standarder i Storbritannia – var selskapets ekspertise, overlegne tester og forskning godt ankerkjent av både bransjen og regulatører.

50 years images11

I 1966 utvidet selskapet sin ekspertise innen bilsikkerhet for barn som passasjerer i både Storbritannia og Tyskland.


I Storbritannia ble vårt første barnesete, den stilige Britax «Star Rider», tilgjengelig i rødt, blått og grått for barn fra 6-månedersalder og opp til omtrent 5 år
Der satt barnet sikret med et sikkerhetssystem bestående av 5 seler. Barnesetets «Galaxy Harness» kunne brukes til å beskytte passasjerer fra 5 - 11 år.

50 years images14

Lufki ble utviklet i 1966–67 i Ulm, Tyskland, av den unge faren og Römer-ansatte Hermann Wetter.


Han fikk sin idé om å utvikle et barnesete året før, da han kjørte med sin nyfødte datter i en pappeske i baksetet fra Wien i Østerrike til Ulm. Etter oppfordring fra sin kone prøvde han å finne en bedre måte å transportere barn i bilen.

50 years images18

Lufki var et oppblåsbart bilsete i blått og rødt. Selskapet produserte bare noen få hundre eksemplarer før Wetter fortsatte å jobbe på en forbedret versjon av barnesetet.


I 1969 ble Peggy født.
Peggy er et av de mest ikoniske og gjenkjennelige produktene i Tyskland. Barnesetet i oransje og svart er synonymt med barndom og bilsikkerhet på 1970- og 1980-tallet.
Det ble produsert av Britax Römer i over 30 år.

50 years images10

Vi har dype røtter i sikkerhets- og bilindustrien, i motsetning til mange andre produsenter av barneseter som har sin bakgrunn innen produksjon av leker og sportsvogner.


Britax sin unike kunnskap stammet fra et bilsikkerhetsmiljø, og denne ble benyttet under utviklingen av et stabilt barnesete som fungerer sømløst sammen med de andre komponentene i bilen.

50 years images

På 1970-tallet tok Britax den strategiske avgjørelsen om å kun fokusere på produksjon av barneseter, og det var tidlig i det tiåret at Britax og Römer slo seg sammen.


På tross av den lange tiden det tok før Britax fokuserte på barneseteproduksjon, er en ting sikkert: Fokus på passasjersikkerhet ligger i vår DNA.

50 years images15

Vår høyeste prioritet nå er ikke hvordan setet ser ut, men hvordan det beskytter barna, samt den friheten foreldrene nyter ved å bruke dem.


Det som gjør barnesikkerheten vi har tilbudt i løpet av de 50 siste årene så unik, er vår nyskapende teknologi hvor vi ofte har vært i pionerer i bransjen, vår overlegne forskning og kapasitet for tester, og våre langvarige samarbeid i kjøretøy- og racingbransjene. Vi prøver stadig å utfordre grensene – slik at familielivet ditt blir grenseløst.

50 years images2

Gratulasjoner fra hele verden

Mothercare vil gjerne gratulere Britax på denne milepælen, et jubileum som er representativt for et merke som er pionerer innen sikkerhet, innovasjon og utvikling av barneseter.
Mothercare, UK
Retailerbilder mothercare1180x8302
Jeg vil gratulere Britax Römer for 50 år med uavbrutt fokus på innovasjon, utvikling av sikkerhetssystemer og selskapets aktive deltakelse i utarbeiding av europeiske standarder for barneseter. Det er ikke mange merker som kan skryte av å ha en slik bakgrunn.
Matias Massó, S.A., distributør av barneprodukter, Spania
Måtte Britax Römer-stjernen som reiste seg for 50 år siden fortsette å være den lyseste på himmelen i 500 år til!
EDM, distributør av barneprodukter, Russland
Quotes 2
Den originale ISO 9000 er basert på en lokal standard som ble utviklet på Britax Croydon-fabrikken av en ingeniør, David Burleigh. Så jeg mener at når det gjelder kvalitet, er det Britax som skrev pensumet.
Robert Bell, butikkjedeeier og gammel Britax-kollega, Sverige
Homepage Content banner4400x720 3