Innebygd kvalitet

page header safety quality

Når du kjøper et produkt fra Britax kjøper du mer enn bare babyutstyr. Du kjøper 50 års ekspertise, massevis av lidenskap og en urokkelig forpliktelse til å gjøre det beste for barnet ditt.

page-safety-vintagecar

Bilindustriens arv

Vi i Britax er stolte av å være annerledes. Vi skiller oss ut fra majoriteten av barnesetemerker med sine røtter i produksjon av barnevogner og leketøy. Vi har røtter som vokser dypere enn dette. Siden 1930-tallet har vi jobbet tett med bilindustrien. Ikke bare har vi bidratt til noen av de største milepælene innen sikkerhet - slik som for eksempel det første setebeltet for voksne og det første barnesetet – men vi har fordypet oss i teknologier og forskning som ligger til grunn for bilindustrien. Vi mener at vår unike arv har ført til de høye standardene for innovasjon og fortreffelighet forbundet med vår merkevare i dag.

Les mer om vår ingeniørhistorie

Enestående intern testing

Vi er så opptatt av å designe enestående barneseter at vi har våre egne kræsjtestsentre i Europa og Amerika. Ikke bare har vi flere kræsjtestsentre enn våre konkurrenter, men vi har også utviklet utstyr som er skreddersydd for å teste hvert enkelt produkt grundigere.

Vi bruker alt fra kollisjonssimulering til varighetstester, og vil kun lansere et barnesete dersom vi er helt sikre på at det vil gi beskyttelse for barnet fra alle vinkler i en trafikkollisjon, inkludert roll overs, såfremt være sikre på at setet tåler slitasje fra ditt daglig bruk.

page safety seattest

Vi tester mot støt forfra. Deretter støt bakfra. Deretter støt fra siden. Og tilslutt mot roll overs.
Våre testsentre gir oss muligheten til å simulere svært forskjellige virkninger av front-, bak- og sidekollisjoner, samt roll overs – med hastigheter på opptil 65 km/t. Vi vurderer effekten av disse kollisjoner på forskjellige deler av kroppen, for å finjustere vår 360 graders beskyttelse.

Vi fester setebeltet. Vi løsner setebeltet. Vi gjentar dette 14,599 ganger.
Vi vet at foreldrene må være helt sikre på at barnet er trygt festet i barnesetet under reisen. I testen gjenskaper vi det å feste og løsne setebeltet opptil fire ganger om dagen i ti år.

Vi gjenskaper det å ta setet inn og ut av bilen i 1460 dager.
Vi oppfant ISOFIX i samarbeid med Volkswagen i 1997 Denne standarden blir nå brukt i store deler av verden. Vi tester ved å simulere det å flytte setet mellom to biler daglig i fire år.

Vi tester et sete. Vi tester det på en annen måte. Så tester vi det på nytt.
Vi vil kun lansere et nytt sete dersom vi er helt fornøyd med hver minste detalj. For oss betyr dette å teste både enkeltdelene og det ferdige setet over 250 ganger.

Vi tester med ekte biler.
89% av alle nye biler testet av EuroNCAP brukte minst ett av våre barneseter i deres sikkerhetstest. Dette betyr at våre barneseter kontinuerlig blir testet i den bilen du kjører, og utviklingsprosessen for nye seter blir hele tiden justert etter de nyeste testresultatene.

Alle våre sportsvogner gjennomgår en test der vi ser på skader fra gjørme, sand og hullete vei.
Sportsvognen blir utsatt for det som tilsvarer gjørme og sand i 16 timer. For så å bli testet på over 400 km hullete vei. Deretter blir bremsene slått av og på 6000 ganger.

Vi bruker myke tekstiler for sart hud.
Vi setter våre egne strenge standarder for tekstiltesting på alle våre barneseter, sportsvogner og tilbehør. Vi går langt utover de lovlige kravene, ved å teste flere kjemikalier på et høyere nivå. Og vi er stadig på jakt etter å gjøre våre tekstiler så myke og delikate som mulig, for barnas følsomme hud.

Vi tester hjemme hos ekte familier og ikke bare med maskiner.
Vi gjennomfører forbrukertester i ulike stadier av hele utviklingsprosessen Ikke bare for å sikre kvalitet og funksjonalitet, men for å passe på at vi ikke overser små detaljer som kan utgjøre en stor forskjell i hverdagen. Vi tester prototyper for plass, komfort og brukervennlighet internt over flere uker. Vi analyserer tilbakemeldingene fra brukerne under utvikling, og til og med etter lansering av produktet. Disse verdifulle erfaringene blir integrert i videre utvikling.

Testrig 1440x370px

Streng ekstern akkreditering

Våre produkter blir stadig vekk vurdert og testet av eksterne sikkerhetsorgan, i tillegg til våre egne strenge, interne prosesser.

Hvert eneste barnesete fra Britax er godkjent etter europeisk standard ECE R44/04. Vi vurderer våre produkter jevnlig, og tester på nytt ettersom relevant juridisk standard blir oppdatert. Britax er også DEKRA-sertifisert – som betyr vi har bestått strenge standarder for denne uavhengige kvalitetstilknytningen.

Våre barneseter blir kontinuerlig anmeldt av Which?, Stiftung Warentest, ADAC og andre ledende testorgan i Europa.

Vi tilbyr også private tester for tredjeparter under vår produktutvikling, for å tilføre ekstern ekspertise i vår innovasjonsprosess.

Vi er stolte over å være det mest brukte merket når bilprodusentene gjennomgår tester utført av den uavhengige organisasjonen Euro NCPA. I 2014 brukte 89% av nye biler som ble testet et barnesete fra Britax.

Vi har vunnet en rekke forbrukerpriser som eksempel Mother & Baby Gold i 2013 for barnesetet TRIFIX, og Baby & Pregnancy Gold i 2014 for barnesetet DUALFIX.

page-safety-awardlogos

page-trailblazing

Samarbeid for bedre sikkerhet

Vi mener at det å gjøre verden til et bedre sted for barn på reisen handler om mye mer enn vår innsats og produktene vi utvikler. Derfor har vi brukt mange år på å bygge opp et nettverk av samarbeidspartnere, slik at vi sammen kan gjøre en større innsats for familier over hele verden.

Fra medisinske eksperter til bilprodusenter, og offentlige etater til media. Vi mener at barns sikkerhet er noe vi alle kan forenes om, enten man er nyskapende, rådgivende eller opptatt av juridisk endring.

Fra erfaring vet vi at det å finne den riktige samarbeidspartneren er utrolig viktig. Vårt samarbeid med Volkswagen i 1997 førte til utviklingen av ISOFIX, en standard for installasjon av bilseter som endret verdens bilsikkerhet momentant. Nesten tyve år senere setter ISOFIX fortsatt standarden for trygg installasjon av barneseter. En perfekt demonstrasjon av våre prinsipp om trygghet og enkelhet for alle barn.


De juridiske standardene er våre minimumskrav

Vi vil hjelpe foreldre til å foreta grundige valg. Med dette vil vi utvide deres forståelse av de regelverk som våre produkter må følge for å opprettholde barnets sikkerhet. Vi vil ikke bare oppfylle satte standarder, vi vil høyne dem. Derfor jobber vi alltid etter en høyere standard enn det som kreves av lovgivende organ.

TDet finnes to europeiske forskrifter for barneseter.

  • ECE R44 04 - den gjeldende europeiske standarden.
  • i-Size – en ny forskrift som gjelder i tillegg til ECE R44 04.
Les mer om ECE R44 04 og i-Size
page lifestyle gettingincar