Gjør en forskjell

page-header-safety-difference v2.1

Noen ganger medfører det riktige valget enn tøff beslutning. Noen ganger må man stake ut nye veier, og stå for det man mener ikke er bra nok. Det er ikke lett, men slik er det ofte med viktige saker.

page lifestyle girlbubble

Vi kjemper for en sikker reise for eldre barn

Vi mener at barn fortjener kun den beste beskyttelsen, uansett alder. Vi mener også at vanlige sitteputer for eldre barn ikke er trygge nok, ettersom de ikke gir tilstrekkelig hode- og sidekollisjonsbeskyttelse. Ferske studier av organisasjoner som Which? støtter oss i dette.

Derfor selger vi ikke vanlige sitteputer. På grunn av dette har vi har utviklet de nyskapende KID-bilsetene, med høy seterygg. Utviklet i Tyskland, med avansert hode- og sidekollisjonsbeskyttelse. Vår ypperlige KIDFIX XP SICT-serie er den første serien i gruppe 2/3-barneseter som har fått sikkerhetsvurderingen ”Svært god”.* Derfor jobber vi med å påvirke en lovendring slik at gruppe 2/3-seter må testes fra alle kollisjonsvinkler.

*Stiftung Warentest og ADAC Motorwelt, 11/2013, i bruk sammen med ISOFIX

Les mer om våre prisbelønte KID-serie

Vi holder fast på 5-punkts sikkerhetsbelter

Nesten 50 års erfaring og konstant teknisk innovasjon har ført til en dyp forståelse av ulike typer kollisjoner.

Vi har lært at 5-punkts sikkerhetsbelter reduserer støtet barnet opplever under en kollisjon, ved å fordele energien fra støtet ut på fem ulike punkter. Vi mener også at vi tilbyr den beste måten å motvirke at barnet blir kastet ut av bilen, og holder barnet trygt i setet sitt under frontkollisjoner og roll overs.

Vi mener at andre typer beskyttelse ikke er på høyde med våre 5-punkts sikkerhetsbelter. Derfor fortsetter vi med å investere i ingeniørkunsten og det komplekse designet som er involvert i våre 5-punkts sikkerhetsbelter. Derfor er dette det eneste beltesystemet vi bruker i våre Gruppe 0+/1, 1 og Gruppe 1/2-barneseter. Vi jobber for å finne nye måter å utvide dette systemet til bruk i Gruppe 2-serien, for å tilby Gruppe 1/2/3-barneseter.

Les mer om våre 5-punkts sikkerhetsbelter
page lifestyle carseatgirl

ISOFIX EASY HARNESSING 1440x370px

Gjør enkelhet sikkert

Som sikkerhetseksperter forstår vi faren ved feilaktig installasjon og bruk av barneseter. Som foreldre forstår vi at hverdagen ikke alltid går som planlagt.

Vi har gjort det til vår oppgave å gjøre trygghet enkelt. Ved å jobbe med kontinuerlig innovasjon, slik at foreldrene kan holde barna trygge på reise.

Slik som ISOFIX – Vårt samarbeid med Volkswagen har redusert ukorrekt installasjon av barneseter med 70%. Vi har nå utvidet potensialet til vår banebrytende oppfinnelse med ny teknologi innen ISOFIX og ISOFIX+.

Eller vår nyskapende beltestrammingsteknologi Active Tensioning System, som justerer spenningen gjennom hele reisen, og Light System som forsikrer foreldrene om at barnet er festet med riktig stramming.

Les mer om KING II-serien

Vår unike beltestyring for Gruppe 2/3-seter. Skapt fordi vi vet hvor viktig det er at eldre barn kan feste setebeltene selv. Ferske studier* med fokus på eldre barn som fester sitt eget setebelte, ofte på en feilaktig måte, førte til en oppdatering i vårt setedesign. Dette for å gjøre det så enkelt og intuitivt som mulig for barnet å feste sitt eget belte.**

*Irish Misuse Study, 2011, Road Safety Authority
**Sjåføren har alltid ansvaret for at barnet er trygt festet i setet.

Les mer om vår KID-serie

Vi kjemper for utvidede bakovervendte seter

Vi har jobbet med innovasjon innen bakovervendte seter i over 20 år. Vårt brede utvalg av bakovervendte seter fører ikke bare til økt sikkerhet, men i tillegg også til økt fleksibilitet.

Frontkollisjon er den vanligste typen bilulykke* Det er bevist at bakovervendte barneseter gir den beste beskyttelsen under frontkollisjon. Den svenske regjeringen anbefaler at barn bør sitte i bakovervendte seter helt til seksårsalderen, eller opptil 25kg. Vi er enige. Allikevel forstår vi at hver familie har ulik livsstil og ulike behov. Derfor er vårt utvalg av bakovervendte seter designet for en praktisk reise for så mange barn som mulig, så lenge som mulig.

Vi er stolte av å kunne tilby Europas bredeste og mest avanserte utvalg av bakovervendte seter. Kun ni seter har bestått de tøffe PLUS Test-kravene, som fokuserer på førsteklasses hode- og nakkebeskyttelse under frontkollisjoner. Vi er stolte av å a skapt tre av disse setene. MAX-FIX II – PLUS Test-godkjent for opptil 18 kg. I tillegg til HI-WAY II og MAX-WAY – PLUS Test-godkjent for opptil 25 kg. Ingen andre merkevarer kan si det samme.


* Casimir “Child Car Passenger Fatalities - European Figures and In-Depth Study”; Alan Kirk; Loughborough University, UK; Conference Beskyttelse for barn i bil, München, 2011.

Les mer om utvidede bakovervendte seter
page-lifestyle-rearward v2.1