Britax kjøper opp brios barnevogn- og bilsikringsvirksomhet

BRITAX, en av verdens ledende produsenter og leverandører av barnebilseter og barnevogner, publiserte i dag at de har inngått en avtale med BRIO Holding AB, Sverige, om å kjøpe BRIOs internasjonale barnevogns- og bilsikringsvirksomhet. Produktspekteret som kjøpes inkluderer de populære f�rsteklasse barnevognplattformene BRIO GO, BRIO HAPPY og BRIO SMILE, samt alle andre barnevogns- og bilsikringsprodukter som markedsføres under varemerkene BRIO®, Simo og Carena.

BRITAX har utviklet et tydelig nærvær i det verdensomfattende barnevognmarkedet gjennom lansering av B-serien barnevogner de siste årene (B-AGILE, B-DUAL, B-SMART og B-MOBILE), og ved å kjøpe opp den førsteklasses barnevognserien BOB® i 2011, og nå sist ved å lansere barnevognen BRITAX affinity.

"BRITAX er kjent som leverandør av førsteklasses barnebilseter i Skandinavia. Med dette oppkjøpet er vi i en god posisjon for videre vekst innen barnevogner og reisesystemer for barn i denne regionen", sa Ian Watson, Managing Director Europe hos BRITAX, og slår samtidig fast at "BRIO er et påliteligt høykvalitetsvaremerke og oppkjøpet av BRIOs vogner og seter er derfor helt i tråd med vår globale vekststrategi".

Ian Watson, Managing Director Europe hos BRITAX

Heikki Takanen, styreleder i BRIO Group

Heikki Takanen, styreleder i BRIO Group, er like fornøyd med oppkjøpet. "Vi er overbevist om at BRITAX er det riktige stedet for BRIOs produktutvalg av vogner og seter forsmå barn", sa han, "og vi gleder oss til å se BRITAX vokse også på områder der BRIO ikke har vært aktiv tidligere".

Transaksjonen er underlagt vanlige regulatoriske godkjenninger.


Mediakontakter EU:

Nina Schröer
BRITAX RÖMER Kindersicherheit GmbH
+49 (731) 93 45 255
nina.schroeer@britax.com


Om BRITAX Group Limited

BRITAX designer, produserer og markedsfører med førsteklasses barnebilseter, barnevogner og bæreutstyr for barn over hele Europa, Asia og USA. Med en historie som går tilbake til 1966, har selskapet vokst til å bli en av verdens mest pålitelige varemerker for barnesikkerhet, kjent for sine gjennomtenkte konstruksjoner og høykvalitets og intuitive design.

BRITAX har som en av verdens største produsenter av bilseter et omfattende utvalg innen barnebilseter og barnevognprodukter som overgår verdens ledende sikkerhetsstandarder på de store markedene i verden.

BRITAX barnevognserier utvikles kontinuerlig for å tilfredsstille behovene til den moderne familiens livsstil. Serien tilbyr stor variasjon, en brukertid som strekker seg lenger enn for ett barn, med lette løsninger og enkel håndtering. Med nøye gjennomtenkte designdetaljer inspirert av foreldrenes daglige samspill med barnet sitt, kan de være helt trygge på at barna deres er sikre og komfortable i BRITAX barnevogner.

BRITAX er også en ledende produsent av førsteklasses sykkelseter for barn i Europa og er i ferd med å gjennomføre en verdensomspennende lansering av disse.

BRITAX har hovedkontor i Storbritannia med store fabrikker i Storbritannia, Tyskland, Australia og USA.

Mer informasjon om BRITAX finner du på www.britax.com.

BRITAX inngår i porteføljen til Nordic Capital Fund VII. Mer informasjon finner du på www.nordiccapital.com.


Om BRIO

BRIO er et multinasjonalt selskap som er kjent for sine lekne og pedagogiske treleker. BRIO-produktene er preget av høy kvalitet, høy lekeverdi, godt håndverk og tidløs design. Selskapet ble grunnlagt i Sverige i 1884. BRIO Gruppen inkluderer også spillselskapet Alga, i tillegg til Scanditoy som er blant Skandinavias ledende leketøydistributører. Les mer på www.brio.net